Lohjan kaupunki tarjoaa käytössään olevia sähköautoja myös kaupunkilaisten vuokrattaviksi. (Kuva: Lohjan kaupunki)

Lohjan kaupunki on hankkinut yhdessä OP-ryhmän kanssa käyttöönsä joukon sähköautoja. Työaikana autot on varattu kaupungin ja OP-ryhmän työntekijöiden käyttöön, mutta virka-ajan ulkopuolella ja viikonloppuisin kaupunkilaiset voivat vuokrata autoja käyttöönsä 8 euron tuntihinnalla tai 50 euron vuorokausihinnalla.

-Lohja haluaa olla kärkijoukoissa kehittämässä uusia liikkumisen palveluita. Tässä kokeilussa saamme arvokasta tietoa siitä, millaista tarvetta yhteiskäyttöautoille Lohjalla voisi olla. Samalla liikkumisemme muuttuu sähköautojen myötä ympäristöystävällisemmäksi, mikä on meille hiilineuraalisuuteen tähtäävänä kuntana tärkeää, kertoo Lohjan kaupunginjohtaja Mika Sivula.

Kaupunginjohtaja itsekin on jo sähköautolla liikkumisen makuun päässyt.

-Kollegat ovat tuossa jo kyselleet, että uskaltaako sillä sähköautolla moottoritielle lähteä, mutta kyllä sillä on hyvä sielläkin ajaa. Ihan täysiverinen oman kokoluokkansa henkilöauto se sähköautokin on, Sivula vakuuttaa.

Avaimet kännykässä

Mika Sivula nostaa esiin uusien sähköautojen käyttöön liittyvän erittäin tärkeän ominaisuuden. Autojen varaaminen, käyttöönotto ja palauttaminen tapahtuu oman kännykän ja OP Kulku- mobiilisovelluksella.

-Kun kaupungin henkilökunnan käyttöön hankitaan autoja, niin ongelmaksi muodostuu mistä niitä varataan ja mistä saadaan avaimet. Nyt ladataan kännykkään applikaatio, jonka avulla varataan auto ja avataan ovet. Tämä alusta mahdollistaa autojen joustavan käytön, kaupunginjohtaja Mika Sivula painottaa.

Lappeenrannan kaupunki tiedotti aiemmin keväällä, että se aloittaa vastaavan toiminnan toukokuun puolivälissä.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *