Kuopion kaupunkiympäristön toimiala sai julkista tunnustusta. Kaupungin talvihiekkoja siivottiin operaatio hiekkamyrskyssä keväällä 2016. (Kuva: Pentti Vänskä)

Kuopion kaupunkiympäristön palveluala on saanut ensimmäisenä organisaationa Suomessa Verraton CAF -käyttäjätunnustuksen. Tunnustus myönnettiin kaupunkiympäristön palvelualueelle organisaation kehittämisestä.

CAF (Common Assessment Framework) on EU-jäsenmaiden yhteistyönä julkiselle sektorille suunniteltu organisaatioiden laadunarviointimalli. Euroopan laajuisesti CAFilla on yli 4000 käyttäjäorganisaatioita. Suomessa CAF on eniten käytetty laatutyön viitekehys julkisella sektorilla.

Verraton CAF -käyttäjätunnustus myönnetään ulkoisen arvioinnin perusteella CAF-mallilla tehdystä suunnitelmallisesta laatutyöstä. Tunnustuksen myöntää Suomessa Valtiokonttori, joka kansallisella tasolla vastaa ulkoisen arvioinnin järjestämisestä. Ulkoista arviointia voi hakea kaikki julkishallinnon organisaatiot tai organisaation osat, jotka ovat kehittäneet organisaatiotaan CAF-mallilla.

Kuopion kaupunkiympäristön palvelualue osoitti valmiuttaan ja haluaan kehittyä asettumalla arvioitavaksi, vaikka ulkoisesta arvioinnista ei ollut vielä kokemuksia Suomessa.

Vs. kaupunginjohtaja Jarmo Pirhosen mukaan työtä tehdään oman organisaation kehittämiseksi. Kaupunkiympäristön palvelualueella on pitkäjänteisesti ja systemaattisesti tehty CAF-itsearviointeja kaikissa palvelualueen työyksiköissä. Henkilöstö on aktiivisesti osallistunut itsearviointiin ja kehittämiskohteiden valintaan.

Valtiokonttori toivoo, että Kuopion kaupungin esimerkki rohkaisee kaikkia muitakin julkishallinnon organisaatioita hakemaan ulkoista arviointia itsearviointien tueksi.

CAF-mallin ympärille on syntynyt kansallinen arviointi- ja laatuverkosto. Verkoston päätavoitteena on edistää arviointiosaamisen, -tiedon, -välineiden ja -kokemusten vaihtoa sekä vahvistaa julkisen sektorin laatuosaamista ja tiedonvaihtoa.

Valtiokonttori järjestää Kuntaliiton kanssa arviointiin ja laadun kehittämiseen liittyviä tapaamisia.

(Lähde: Valtiokonttori)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *