Vantaan arkkitehtuuripalkinnon sai viimeksi Fazerin vierailukeskus. (Kuva: Fazer)

Vantaan kaupunki palkitsee laadukkaita ja kekseliäitä arkkitehtuurikohteita ja ‑tekoja Kehäkukka-tunnustuksella. Kaupunki pyytää nyt ehdotuksia seuraavaksi palkinnon saajaksi.

Palkinto on perustettu tukemaan laadukkaan ympäristön toteutumista nostamalla esiin onnistuneita hankkeita.

Palkinto myönnetään tunnustuksena hankkeelle, tapahtumalle, henkilölle tai yhteisölle, joka on esimerkillisellä tavalla tuonut näkyväksi laadukkaan ympäristön toteutumista.

Palkittava hanke tai tapahtuma voi liittyä kaupungin uudisrakentamiseen, korjausrakentamiseen tai ympäristörakentamiseen. Palkinnon saajaa voi ehdottaa kuka tahansa vantaalaisesta arkkitehtuurista kiinnostunut.

Vantaan maankäyttöä, rakentamista ja ympäristön kehittämistä ohjaa arkkitehtuuriohjelma. Sen keskeiseksi tavoitteeksi on määritelty rakentaa yhdessä asukkaiden ja kumppaneiden kanssa esteettisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävää verkostokaupunkia ja luoda näin kestävät kehykset asukkaiden arjelle.

Palkinnonsaaja julkistetaan maaliskuussa 2018 Vantaan arkkitehtuuripäivänä. Arkkitehtuuripäivä on kaupungin eri sidosryhmille tarkoitettu tilaisuus, joka järjestetään nyt kolmatta kertaa.

Viime vuonna Kehäkukka-palkinnon sai Fazerin vierailukeskus. Aiemmin on palkittu Vaisalan pääkonttori, Håkansbölen kartanonpuisto, Pyhän Laurin kappeli, DHL Business Park, Bäckbyn kartano sekä Silkinkaari.

Ehdotuksia voi tehdä 24.11.2017 saakka osoitteeseen apoli@vantaa.fi.

Lisätietoja täältä.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *