Länsimetron piakkoin avautuva Tapiolan asema on havainnekuvassa sijoitettuna Olympiastadionille. Ilmanvaihtokuilut ovat suunnilleen Stadionin tornin korkuisia. Asemahalli peittää lähes puolet Stadionin kentästä. (Kuva: APRT Arkkitehtityöhuone Artto Palo Rossi Tikka Oy)

Helsingistä Espooseen vievä länsimetro avautuu vihdoinkin syys-lokakuun vaihteessa. Länsimetro Oy:n hallitus on tänään päättänyt, että Ruoholahti-Matinkylä-osuuden asemien, kuilujen, radan ja taloteknisten järjestelmien hallinnan luovutus tapahtuu Helsingin kaupungin liikennelaitokselle HKL:lle syyskuun alussa 2017.

HKL on aiemmin ilmoittanut, että luovutuksen jälkeen vie kuukauden päivät, ennen kuin uusi metro-osuus voidaan avata liikenteelle. Niinpä liikenteen aloitus ajoittuu syyskuun loppuun ja lokakuun alkuun.

Alkuperäisen aikataulun mukaan Länsimetron ensimmäinen vaihe  Helsingin Ruoholahdesta Espoon Matinkylään olisi avautunut elokuun puolivälissä 2016.

Länsimetron ykkösvaihe on paitsi myöhästynyt lähes puolellatoista vuodella, myös kallistunut puolitoistakertaiseksi hinnaltaan. Hankesuunnitelma oli aikoinaan 714 miljoonaa euroa, mutta tällä hetkellä puhutaan lähes 1,2 miljardista.

Länsimetron kakkosvaiheen rakentaminen Matinkylästä Espoonlahteen on jo täydessä käynnissä. Toisessa vaiheessa rakentuu seitsemän kilometriä pitkä ratalinja ja viisi uutta asemaa Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *