Lappeenranta pyrkii lisäämään polkupyöräilyä henkilöstönsä työmatkaliikkumisessa. (Kuva: Sonja Eloranta)
Lappeenranta pyrkii lisäämään polkupyöräilyä henkilöstönsä työmatkaliikkumisessa. Kuva: S. Eloranta

Lappeenrannan kaupunki pyrkii lisäämään kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen osuutta henkilöstönsä työmatkoilla.

Kaupunki kokoaa henkilöstönsä nykyisistä työmatkakäytännöistä tietoa. Sen perusteella on tarkoitus laatia työpaikan liikkumissuunnitelma ja sen avulla muuttaa liikkumistottumuksia.

Kaupungin tavoitteena on liikennepäästöjen pienentäminen. Hankkeessa pyritään siihen, että viidennes omaa autoaan työmatkoihin käyttävä siirtyisi joukko- tai kevyen liikenteen käyttäjäksi.

Henkilöstölle tehtävällä kyselyllä selvitetään kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen nykyinen osuus työmatkoilla. Samalla arvioidaan näiden liikennemuotojen lisäämismahdollisuuksia.

Henkilöstöltä kysytään myös palautetta nykyisistä olosuhteista ja ehdotuksia toimenpiteistä, joilla kävelyä, pyöräilyä ja joukkoliikenteen käyttöä voitaisiin lisätä.

Kyselyn tulokset valmistuvat kesäkuussa ja niitä käsitellään elokuussa hanketyöryhmän työpajassa, jonka pohjalta laaditaan liikkumissuunnitelma.

Kysely on osa HINKU-kuntien työmatkaliikkumisen aktivointihanketta, jonka tavoitteena on lisätä kävelyä ja pyöräilyä sekä joukkoliikenteen käyttöä työ- ja työasiointimatkoilla. Hankkeessa ovat mukana Lappeenrannan ja Loimaan kaupungit.

Hankkeelle on myönnetty Liikenneviraston liikkumisen ohjauksen tukea.

Lappeenranta kuuluu HINKU-verkostoon, jossa tavoitellaan kasvihuonekaasujen päästöjen vähentämistä 80 prosentilla vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä. 

 

EERO KARISTO

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *