Kaupunkipyörien kausimaksut säilyvät ennallaan, mutta pitempiaikainen käyttö halpenee.

Helsingin huippusuosittujen kaupunkipyörien ensi kesän kausimaksut säilyvät ennallaan, mutta puolen tunnin käytön ylittävän polkemisen lisämaksu yksinkertaistetaan. Samalla pitempiaikainen käyttö halpenee.

Kaupunkipyörät saa ensikin kesänä käyttöön maksamalla joko 25 euron koko pyöräilykauden kattavan maksun, 10 euron viikon maksun tai 5 euron päivämaksun.

Kausimaksut sisältävät mahdollisuuden käyttää järjestelmää maksetun kauden aikana rajattoman määrän käyttökertoja, jotka ovat pituudeltaan alle puoli tuntia.

Puolen tunnin ylittävän yhtäjaksoisen pyöräilyn lisämaksu on jatkossa saman suuruinen jokaiselta alkavalta puolelta tunnilta.

Viime kesänä lisämaksun suuruus nousi portaittain puolen tunnin maksuttoman käyttöajan jälkeen, mutta nyt tilalla on kiinteä yhden euron veloitus jokaista puolta tuntia kohden. Toisin sanoen jokaisen ylimääräisen puolituntisen hinta on yksi euro. Jos pyörää siis käyttää täydet 5 tuntia, se maksaa vain 9 euroa nykyisen 14,5 euron sijaan.

Lisämaksuton, kausimaksuun sisältyvä pyöräilyaika säilyy 30 minuutissa. Aikaraja kannustaa käyttäjiä palauttamaan pyörät välillä asemille ja siten säilyttämään pyörät kierrossa, että niitä pääsee käyttämään mahdollisimman moni. Pyöräillä voi kuitenkin tarvittaessa pidemmänkin ajan, maksimissaan viisi tuntia, mutta siitä veloitetaan mainittu lisämaksu. Kaupunkipyöräverkoston kolminkertaistuessa tulevana kesänä pyörien palautuspaikkoja on enemmän, jolloin myös kausimaksulle saa enemmän vastinetta.

Kaupunkipyöräpalvelu on saanut Helsingissä poikkeuksellisen paljon myönteistä palautetta ja sen käyttäjämäärät ovat ylittäneet odotukset. Pyöräverkoston laajeneminen ensi keväänä edistää entisestään joukkoliikennejärjestelmän palvelutasoa, kun esimerkiksi liityntämatkoihin voi käyttää kaupunkipyöriä. Seuraavalle kaupunkipyöräkaudelle rekisteröityminen alkaa huhtikuussa 2017.

(Lähde: HSL)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *