Oppaassa kerrotaan miten eri tilanteessa voidaan käsitellä työmaavesiä. (kuva Ville Miettinen)

Espoon kaupunki on julkaissut työmaavesien käsittelystä kertovan Espoon kaupungin työmaavesioppaan, jossa kerrotaan miten erilaisilla työmailla syntyvien vesien poistamisessa tulee menetellä, jotta vesistä ja niiden sisältämistä haitta-aineista tai ominaisuuksista ei aiheudu haittaa lähivesistöille.

Rakennus- tai saneeraustyömailla, joilla kaivetaan maata, louhitaan tai porataan kiviainesta, syntyy usein runsaastikin poisjohdettavaa vettä. Kaivantovesien käsittelyn lisäksi työmaiden suunnittelussa tulee etukäteen huomioida eri toimenpiteiden vaikutukset vesistöihin. Rakentajille suunnattu Espoon kaupungin työmaavesiopas neuvoo työmaavesien käsittelyssä tavoitteenaan ehkäistä haittoja lähivesistöille.

Oppaassa kerrotaan myös miten työmaita suunniteltaessa tulee huomioida lähistön pienvesistöt. Oppaasta löytyy esimerkkejä, miten eri tilanteessa voidaan käsitellä työmaavesiä ja miten työmailla voidaan jo suunnitelmavaiheessa huomioida vesien käsittely.

Oppaassa on myös mainittu raja-arvoja ja laatuvaatimuksia poistettavalle vedelle. Tavoitteena on, että kun vettä johdetaan työmailta sadevesiviemäriin tai maastoon, johdettavat vedet eivät kuormita vesistöjä enempää kuin tavalliset valumaojavedet.

(Lähde: Espoon kaupunki)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *