Asko Pöyhönen(1)
Asko Pöyhönen

Maanteiden tienpidon aluevastaavana Etelä-Kainuussa toimiva insinööri Asko Pöyhönen on saanut Kunnossapitäjä-tunnustuspalkinnon. Pöyhönen on aiemmin toiminut vastaavissa tehtävissä Kuopiossa.

Kunnossapitäjä-palkinto on tunnustus henkilölle, joka on pitkäaikaisella toiminnallaan tai muulla erityisellä tavalla edistänyt teiden ja katujen kunnossapidon ja erityisesti talvikunnossapidon osaamista tai tekniikkaa.

Pöyhönen on tullut tunnetuksi maanteiden ja erityisesti sorateiden kesä- ja talvikunnossapidon ja -menetelmien kehittäjänä. Hän on ollut vuosien ajan mukana suurella panoksella Suomen infra-alan kehittämisessä, myös pohjoismaisen yhteistyön puitteissa. Hän on laajasti kysytty luennoitsija ja kouluttaja.

Palkinnon luovuttivat Talvitiepäivillä 2016 Tampereella Suomen Tieyhdistyksen puolesta varapuheenjohtaja Mikko Leppänen ja Talvitiepäivät-tapahtuman järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Juha Sammallahti.

 

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *