Lahden kaupunginhallitus päätti maanantaina, että Lahden Seudun Kuntatekniikka Oy:n toiminta päättyy ensi vuoden jälkeen.

Kuntatekniikkayhtiön hallittu alasajo tulee maksamaan Lahden kaupungille arviolta 3,9 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallitus joutui kuitenkin äänestämään päätöksestä varapuheenjohtaja Jarkko Nissisen tekemän muutosesityksen jälkeen. Äänin 6-5 kaupunginhallitus hylkäsi muutosesityksen sekä Nissisen sen jälkeen tekemän päätöksen hylkäysesityksen.

Kuntatekniikkayhtiö on ollut pitkään vaikeuksissa. Yhtiö on tehostanut toimintaansa mutta ei ole saanut liiketoimintaansa kannattamaan. Tämän vuoden tulos tulee yhtiön arvion mukaan olemaan vahvasti tappiollinen.

Lahden Seudun Kuntatekniikka on tarkoitus laittaa selvitystilaan 4.1.2016 pidettävässä yhtiökokouksessa.

Yhtiön suurimmat rakennusurakat ovat Kymenlaaksossa Hirveläntien alueen urakka ja Hollolassa VT 12 ja KT 54 liittymä- urakat. Lisäksi yhtiö vastaa Asikkalan ja Orimattilan teiden kunnossapidosta. Nämä urakat hoidetaan sopimusten mukaisesti.

Kuntatekniikkayhtiössä on tällä hetkellä 86 työntekijää. Omistajakunnat tukevat henkilöstön uudelleen sijoittumista työnhakuvalmennuksella, osoittamalla työaikaa työnhakuun ja haastatteluihin sekä hyödyntämällä työvoimaviranomaisten muutostilanteeseen tarjoamia tukipalveluja.

Yrittämisestä kiinnostuneita autetaan oman yrityksen perustamisessa. Lahden kaupungin tiedotteen mukaan Lahdessa ja muissa omistajakunnissa on kartoitettu soveltuvia työtehtäviä ja alustavan tiedon mukaan kevään 2016 aikana on 10–15 työtehtävää tarjottavissa kiinnostuneille kuntatekniikkayhtiön työntekijöille.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *