Testireitti ulottuu Ruoholahdesta Eläintarhaan ja Eläintarhasta edelleen radan vartta Oulunkylään. (Kuva: Helsingin kaupunki)

Helsinki haluaa parantaa talvipyöräilymahdollisuuksia ja kokeilee talven aikana uudenlaisia tapoja ylläpitää pyöräteitä. Ruoholahden ja Oulunkylän välillä testataan kahta eri liukkaudentorjuntamenetelmää.

Aikaisemmin pyöräteillä on käytetty talvisin sepeliä, jonka huonoja puolia ovat muun muassa terävät kivet ja keväisin muodostuva pöly. Monet pyöräilijät ovat toivoneet, että pyöräteillä ei käytettäisi sepeliä lainkaan. Kokeilun avulla halutaan kerätä tietoa ja kokemuksia muista liukkaudentorjuntamenetelmistä sekä niiden soveltumisesta Suomen oloihin ja pyöräteiden talvihoitoon.

Testireitillä kokeillaan tulevana talvena kahta uutta hoitotapaa. Ruoholahdesta halki keskustan kulkevalla Baanalla ja sen toisesta päästä Eläintarhaan asti kokeillaan uudenlaista liukkaudentorjuntaliuosta, joka levitetään pyörätielle ja jota Helsinki testaa ensimmäisten joukossa.

Eläintarhasta radan vartta Oulunkylään asti testataan harjausta ja suolausta. Myös Kööpenhamina, Tukholma ja Amsterdam harjaavat ja suolaavat pyörätiensä talvisin.

Reitin varrelle pystytetään kuluvalla viikolla kylttejä kertomaan kokeilusta. Kaupunkilaisten toivotaan antavan palautetta testistä verkkosivulla www.fillari.info.

Hoito aloitetaan säiden mukaan. Helsinki kehittää talvipyöräilyä yhdessä Helsingin Polkupyöräilijöiden (HePo ry) kanssa.

Lisää pyöräilystä:

Pyöräilyn pikatiet ja sähköpyörät muuttavat kulkutapoja

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *