Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY ja NCC Roads Oy aloittavat yhteistyön Ekomossa Espoon Ämmässuolla. Nyt aloitettava yhteistyö on osa Ekomo-konseptia, jossa HSY pyrkii luomaan Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksesta ekoteollisuuskeskus Ekomon.

Ekomo kerää yhteen kiertotaloudesta ammentavia yrityksiä, jotka tekevät yhteistyötä keskenään ja HSY:n kanssa. Nyt aloitettava yhteistyö NCC Roads Oy:n kanssa on osa Ekomo-konseptia ja yhteistyömahdollisuuksia on paljon.

– HSY ja NCC Roads Oy kehittävät yhteistyötä muun muassa kierrätysmateriaalien ja mahdollisesti kaukolämmön hyödyntämisessä. Yhteistyö NCC Roads Oy:n kanssa mahdollistaa aiemmin kaatopaikkojen muotoilussa käytetyn kierrätysasfaltin lähes sataprosenttisen hyödyntämisen raaka-aineena, kertoo HSY:n jätehuollon toimialajohtaja Petri Kouvo.

NCC Roads Oy perustaa Ekomon alueelle kierrätysasfalttiaseman, jonka rakentaminen aloitetaan vuoden 2016 aikana. Tavoitteena on käynnistää tuotanto vuoden sisällä rakentamisen aloituksesta.

– Suurimpana pohjoismaisena toimijana NCC haluaa tarjota asiakkailleen kestävän kehityksen mukaisia palveluja ja ratkaisuja – tämä tarkoittaa tuotannossamme uutta ajattelua energiatehokkuudesta uusiutuvan energian käyttämiseen ja kierrättämisen edistämiseen, kertoo NCC Roads Oy:n toimitusjohtaja Petri Järvensivu.

Yhteistyöidea NCC Roads Oy:n kanssa sai alkunsa jo vuonna 2014, kun yritys osallistui HSY:n järjestämiin työpajoihin Ekomon toteuttamista varten. HSY ja NCC Roads Oy solmivat pitkäaikaisen vuokrasopimuksen Ekomon alueelle 22.9.2015. Sopimuksessa osapuolet sitoutuvat toiminnassaan selvittämään myös muiden kierrätysmateriaalien laajempaa hyödyntämistä asfaltin valmistuksessa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *