Havainnekuva: Uudenmaan Rakennustekniikka Oy

Asuntorakentaminen käynnistyy Luoteis-Helsingin Honkasuon alueella, josta tulee Helsingin suurin puurakentamisalue. Vuoteen 2020 mennessä entiselle metsä- ja niittyalueelle nousee 1 600 asukkaan kaupunginosa.

Honkasuolle on asemakaavoitettu omakotitaloja, rivitaloja ja pienkerrostaloja, yhteensä noin 60 000 kerrosneliötä. Asuntoja rakennetaan sekä omistus- että vuokra-asuntohankkeisiin. Puurakenteiset talot ovat kaksi–nelikerroksisia, ne maalataan värikkäiksi ja vierekkäisten rakennusten tulee olla eri sävyisiä.

Käynnistyvät asuntohankkeet edustavat uutta, massiivipuista ja matalahiilijalanjälkistä talosuunnittelua. Talojen energiankulutus on hyvin matala, ja osa energiasta pyritään tuottamaan uusiutuvalla energialla, muun muassa aurinkokennoilla. Kaikki neljä talohanketta täyttävät alueen asemakaavan edellyttämän matalaenergiarakentamisen tavoitteen.

Honkasuolla kiinnitetään huomiota rakennushankkeiden ja asumisen ekologiseen kestävyyteen. Asemakaavassa on annettu määräyksiä matalaenergia- ja puurakentamisesta. Hulevesien eli sade-ja sulamisvesien hallinnassa suositaan luonnonmukaisia viivytysmenetelmiä.

Uuden alueen ensimmäiset asunnot rakentaa Uudenmaan Rakennustekniikka Oy, jonka neljä pientaloa valmistuvat Naapuripellontielle keväällä 2016.

Talotoimittajana toimii Oy Timber Frame Ltd. Toteutettavat kohteet perustuvat Honkasuon ekotehokas kaupunkikylä -tontinvarauskilpailun voittaneeseen kilpailuehdotukseen.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *