Porin kaupunginvaltuusto otti Ylen mukaan tiukan kannan tuulivoimarakentamisen suojaetäisyyksiin.

Porin kaupunginvaltuusto päätti maanantaina äänin 45-20, että tuulivoimaloita ei saa jatkossa rakentaa kahta kilometriä lähemmäs asutusta, kertoo Yle Satakunta. Kyse on sekä vakituisesta asutuksesta että loma-asutuksesta. Kaupungin virkamiesten mukaan linjaus estää uusien tuulivoimaloiden rakentamisen Poriin.

Ainoastaan kokoomuksen valtuustoryhmä vastusti linjausta. Ennen äänestystä asiasta käytiin pitkä keskustelu.

Juha Vasama (kok.) arvosteli Porin valtuustoa siitä, että kilometriraja lisää rajoituksia ja toimii hallituksen normitalkoiden vastaisesti. Kokoomus olisi halunnut tehdä päätöksen, jossa olisi todettu, että etäisyysrajat päätettäisiin joka voimalan kohdalla erikseen.

– Kokoomusta on syytetty siitä, että emme ota kuntalaisia huomioon. Se on pelkkää retoriikkaa. Me haluamme ottaa kantaa jokaiseen kaavahankkeeseen erikseen, Vasama sanoi.

SDP vaihtoi kantaa

Ennen kaupunginvaltuuston kokousta ennen odotettiin jännityksellä SDP:n linjausta tuulivoimasta. SDP oli asiassa hajaantunut: keväällä puolue vaati kilometrirajaa valtuustoaloitteessa, jonka olivat allekirjoittaneet kaikki ryhmät kokoomusta lukuun ottamatta. Kaupunginhallituksessa SDP vastusti kilometrirajaa, koska ryhmäjohtaja Esa J. Wahlmanin mukaan asiasta oli saatu uutta tietoa.

Yllättäen SDP päätyi valtuustoryhmässään ryhmäpäätöksellä kannattamaan kilometrirajaa. Demareissa ryhmäpäätös sinetöi sen, että myös kilometrirajan vastustajat joutuivat äänestämään rajan puolesta.

Yle Satakunnan mukaan Porin virkamiehet ovat vastustaneet voimakkaasti kilometrirajan asettamista. Heidän näkemyksensä mukaan valtuuston linjaus estää uusien tuulivoimaloiden rakentamisen.

Tuulivoimaloista tuli Porissa suuri puheenaihe sen jälkeen, kun kaupungin pohjoispuolelle Peittooseen nousi suuri tuulipuisto. Porissa on parhaillaan suunnitteilla runsaasti uusia tuulipuistoja muun muassa lähelle Meri- ja Länsi-Poria Jakkuvärkkiin ja Ahlaisten Lammiin.

Yle Satakunnan uutinen aiheesta

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *