Staran palveluksessa on 1 600 työntekijää. (Kuva: Ville Miettinen)

Helsingin kaupungin rakentamispalvelu Stara on saanut Lappeenranta-tunnustuspalkinnon hyvän työelämän kehittämisestä.

Palkinto annettiin Lappeenranta-seminaarissa. Palkitsemisperustelujen mukaan Stara on erinomainen esimerkki teknisen toimen työhyvinvointihankkeesta, jossa toimintaprosesseja ja hyvinvointijohtamista on onnistuttu edistämään yhteistyössä henkilöstön kanssa.

Starassa pysähdyttiin vuonna 2011 perustavanlaatuisten haasteiden äärelle, kun sairauspoissaolojen ja työtapaturmien määrät olivat kestämättömän korkeita. Joka viides staralainen koki työkyvyn menettämisen tai osatyökykyisyyden uhkaa.

Stara päätti kehittää strategisen työhyvinvointiohjelman vuosille 2011–2014. Ohjelman nimeksi annettiin Stydi. Päätös ohjelman käynnistämisestä tehtiin johdon ja henkilöstön yhteistyönä. Lähtöajatus oli, kun työhyvinvointi lisääntyy, myös taloudelliset tulokset paranevat.

Käytännnössä Stydiä toteutettiin strategiaa tukevilla hankkeilla. Nämä sisälsivät parhaiden käytäntöjen etsimistä, kehittämistä ja jakamista. Ohjelman tehtävänä oli myös löytää työhyvinvoinnin kannalta keskeisiä yhteistyökumppaneita

Palkittavaksi haettiin kuluvana vuonna hyviä kehittämistarinoita. Staran ohella Lappeenranta-tunnustuspalkinnon sai Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Dialogia-hankkeen toteuttamisesta.

Stara haluttiin nostaa esille myös siksi, että teknisen puolen hyvät hankkeet ovat viime vuosina sote-uudistuksen pyörteissä jääneet muiden alojen varjoon.

Tunnustuspalkinnon saajan valitsi Lappeenranta-seminaarin suunnittelutyöryhmä.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *