Tiivis kaupunkirakenne oli yksi Vantaan messujen teemoista. (Kuva: Antero Tenhunen)

Sunnuntaina päättyneillä Asuntomessuilla Vantaalla vieraili ennakkoarvion mukaan 138 748 maksanutta kävijää.

Kaupunkirakenteen tiivistäminen sekä ekologinen rakentaminen olivat messujen teemoja. Kivistön asuntomessualueesta tehtiin esimerkki pyrkimyksestä tiivistää kaupunkirakennetta niin, että samalla huolehdittiin riittävän monipuolisista asunto- ja hallintamuodoista ja huomioitiin myös vuokra-asunnot ja omakotitalot.

Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen toteaa, että kaupunki saavutti Asuntomessuilla tavoitteensa: kiinnostus Vantaata ja uutta Kivistön asuinaluetta kohtaan kasvoi, ja Vantaan kaupungin saama palaute Asuntomessutapahtumasta oli hyvää.

– Asuntomessut ovat olleet Kivistön uuden kaupunginosan upea alkupamaus. Messuvieraat löysivät hyvin uuden Kehäradan. Kiinnostusta herättivät myös tiivis ja kustannustehokas rakentaminen sekä yhdyskuntarakenteen uudet tekniset ratkaisut, kuten jätteiden putkikeräysjärjestelmä ja kuskiton bussi, Nenonen sanoo messujen tiedotteessa.

Lopullinen virallinen kävijäluku vahvistetaan tarkastuslaskennan jälkeen. Messut järjestettiin 10.7.–9.8. välisenä aikana. Eniten kävijöitä yhtenä päivänä oli torstaina 6. elokuuta, 7 171.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *