VVO-konserni tuo kaukojäähdytyksen myös vuokra-asuntoihin. Töölössä Messeniuksenkadulla sijaitsevassa vuokratalokiinteistössä on 25 Lumo-kotia, joita peruskorjataan parhaillaan tämän päivän tasolle.

Vuonna 1941 rakennettu seitsemänkerroksinen hissillinen talo kunnostetaan sen suojeltua julkisivua kunnioittaen. Pintojen, kylpyhuoneiden ja keittiöiden lisäksi talon ja huoneistojen sähkö- ja tietoverkot uusitaan. Samalla kiinteistöön asennetaan ilmanvaihtojärjestelmä lämmön talteenotolla ja tuloilman viilennyksellä. Ullakolle rakennetaan kaksi uutta asuntoa, joissa on huoneistokohtainen jäähdytys ja muissa asunnoissa on tuloilman viilennys.

Asukkaat pääsevät muuttamaan uudistuneisiin, kaukojäähdytettyihin koteihin marraskuussa 2015.

− Kaukojäähdytys yleistyy kovaa vauhtia kerrostalokodeissa. Siitä on tulossa myös asumisessa standardi samaan tapaan kuin ilmastointi autoissa. Alkuvuosina sekin oli luksustuote, nykyään ilmastointi on jo kaikissa automalleissa, jäähdytysliiketoiminnan päällikkö Kosti Koski Heleniltä sanoo.

Kaukojäähdytys sopii sekä vanhoihin että uusiin rakennuksiin, ja se voidaan asentaa hyvin myös jälkikäteen esim. putkiremontin yhteydessä.

− Uusissa asunnoissa Helsingin keskustassa jäähdytys on muutaman vuoden kuluttua oletusarvo. Haluamme olla asumisen edelläkävijä ja vastata mahdollisuuksien mukaan huomisen odotuksiin jo nyt, VVO:n ylläpitoyksikön yksikönjohtaja Kimmo Rintala sanoo.

 

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *