Turun kaupunki kokeilee kesäkuusta syyskuuhun Täsä-nimistä mobiilisovellusta, jolla voi kommentoida Turun kaupunkisuunnittelua ja paikkoja koskevaa kehittämistä.

Sovellus on kokeilun ajan yksi Turun kaupungin virallinen osallistumisen kanava. Kokeilu on osa mobiiliosallistumisen tutkimusta, johon osallistuvat Turun yliopiston lisäksi Örebron yliopisto ja FTW televiestinnän tutkimuskeskus Wienistä.

Sovelluksella voi kertoa paikkoja koskevista ideoista ja ongelmista sekä luoda kyselyitä. Julkaisut näkyvät sovelluksessa kartalla. Julkaisuihin voi lisätä kuvia, asiasanoja ja mielialan.

Turun kaupunki antaa sovelluksessa ”tehtäviä”, joihin se toivoo perusteltuja vastauksia. Kaupunkilaiset voivat laatia sovelluksessa tehtäviä myös toisilleen. Kaikki julkaisut näkyvät jokaiselle sovelluksen käyttäjille. Tarkoitus on, että sovelluksessa esiin tuoduista asioista käydään keskustelua. Julkaisuja voi kommentoida ja niistä voi tykätä.

– Sovellus tuo sosiaalisesta mediasta tutut vuorovaikutuksen muodot osaksi kansalaisosallistumista, Suomen osahankkeen johtaja, tutkimusjohtaja Sampo Ruoppila Turun yliopistosta kertoo.

Täsä-hankkeen sivut

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *