Kangasala-talon avajaisten aikaan helmikuussa valtuustosalissa oli meneillään Sibelius-aiheinen näyttely. (kuva: Tero Hakala)

Kangasalan valtuusto kokoontuu ensimmäistä kertaa uudessa valtuustosalissa ensi maanantaina 11. toukokuuta.

Uusi sali sijaitsee Kangasalan keskustassa Kangasala-talossa. Talo muodostaa pääkirjaston kanssa Kangasalan keskustan kulttuurikorttelin.

Valtuusto on kokoontunut vuodesta 1976 Kiinteistö Oy Säästökeskuksen pohjakerroksessa sijaitsevassa valtuustosalissa. Nyt päätöksenteko tuodaan kuntalaisten keskelle. Monikäyttöistä valtuustosalia on mahdollista hyödyntää myös muihin kokous- ja kulttuuritilaisuuksiin.

– Uuden salin myötä siirrymme vihdoin esitys- ja kokoustekniikan osalta 2000-luvulle. Modernin tekniikan avulla kaikki salissa olijat, niin valtuutetut kuin yleisökin, pystyvät kunnolla seuraamaan kaikkia esityksiä, sanoo Kangasalan valtuuston puheenjohtaja Raimo Kouhia.

Valtuustosalissa on 51 paikkaa valtuutetuille, 30 yleisöpaikkaa ja puheenjohtajiston paikat. Salissa on lisäksi laadukas äänentoistojärjestelmä, robottikamerat ja sähköinen äänestysjärjestelmä.

– Kokoustekniikan osalta siirrymme harmaalta alueelta avoimempaan tilanteeseen, kun äänestyskäyttäytyminen sähköisen äänestysjärjestelmän ansiosta voidaan todentaa pöytäkirjasta, samalla kun äänestykset helpottuvat ja nopeutuvat, Kouhia kerto.

Parhaillaan Kangasala selvittää mahdollisuuksia kuvata kokoukset ja esittää ne suorina verkkolähetyksinä.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *