Vantaan kaupungin maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimialan apulaiskaupunginjohtajaksi haki 14 henkilöä. Hakijoiden joukossa on muun muassa Helsingin entinen apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä.

Maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimialan tehtävä on kaupunkirakenteen ja ympäristön sekä liikenteen ja yhdyskuntatekniikan kokonaisvaltainen kehittäminen, hallinta ja hoito sekä kaupungin strategisten tavoitteiden mukaisen maapolitiikan, asuntopolitiikan, ympäristöpolitiikan ja ympäristöterveydenhuollon kehittäminen ja toteuttaminen, kertoo kaupunki tiedotteesaan.

Kelpoisuusehtoina tehtävään ovat virkaan soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, tehtävän edellyttämä kokemus toimialalta ja käytännössä saavutettu johtamiskokemus. Apulaiskaupunginjohtajan valitsee kaupunginvaltuusto.

Hakijoiden joukossa on Espoon teknisen toimen johtajan valinnassa loppusuoralle Penttilän ohella päässyt Espoon liiketoimintajohtaja Mauri Suuperko. Virkaa ovat hakeneet myös muiden muassa Vantaan kaupungininsinööri Henry Westlin, kaupunkisuunnittelujohtaja Tarja Laine sekä rakennusvalvontaviraston johtaja Pekka Virkamäki sekä Skanskan johtaja Antti Tuomainen.

Muut virkaa hakeneet ovat insinööri Risto Huttunen Espoosta, DI Johan Karlstedt Vantaalta, DI Kari Kontturi Helsingistä, DI Maija Lehtinen Espoosta, Master of Arts in Law Matti Muukkonen Espoosta, DI Markus Saari Vantaalta ja arkkitehti Tuomas Seppänen Kauniaisista.

Lisäksi yksi hakijoista ei halua nimeään julkisuuteen.

Virka tuli avoimeksi, kun sen edellinen haltija, Juha-Veikko Nikulainen siirtyi yksityiselle sektorille. Hän on perustamassa asuntokiinteistörahastoa yhdessä sijoittajien kanssa.

Nikulainen oli valittaessa avoimesti kokoomuslainen.