Suomen Asuntomessujen hallitus on myöntänyt vuoden 2019 Asuntomessut Kouvolan kaupungille.

– Kouvolan esittämä messualue Korian Pioneeripuiston kasarmiympäristössä Kymijoen varrella sopii hyvin Asuntomessujen pitopaikaksi. Pioneeripuiston historiallinen varuskuntamiljöö tarjoaa messuille vaikuttavat ja omaleimaiset puitteet, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen kertoo.

Asuntomessut on viimeksi järjestetty nykyisen Kouvolan alueella Kuusankoskella vuonna 1983. Tuolloin messuteemana oli vanhojen pientalojen peruskorjaus sekä vanhaan rakennuskantaan sopiva uudisrakentaminen.

Vuoden 2019 Asuntomessuilla Kouvola jatkaa täydennysrakentamisen teemaa. Valtakunnallisesti arvokkaalla Pioneeripuiston messualueella on muun muassa entisöimiskohteita, jotka sopivat uudiskäyttöön, sekä useita suojeltuja rakennuskulttuurikohteita.

Messualue sijaitsee viisi kilometriä Kouvolan keskustasta, valtateiden 6, 12 ja 15 varrella.

Kouvolan kaupungin tekninen johtaja Hannu Luotonen kertoo, että Asuntomessuilla Kouvolassa halutaan tuoda esiin myös kustannustehokasta rakentamista ja asumista.

– Rakentamisen ja asumisen kustannukset ovat nousussa, ja tarvitsemmekin ratkaisuja, jotka tekevät omakotiasumisen mahdolliseksi yhä useammalle. Pyrimme toteuttamaan messualueelle edullista pientalorakentamista, Luotonen sanoo.

Messualueen erityispiirteenä on tiili- ja puutalojen tärkeä rooli. Korialla on toiminut jo pitkään tiilitehdas, ja tästä syystä tiilirakentamista halutaan tuoda esiin myös Asuntomessuilla.