Kuva: Ville Miettinen

Pääkaupunkiseutu yrittää profiloitua cleantech-alueeksi. Helsinki, Espoo ja Vantaa pyrkivät kansainvälisen luokan referenssialueeksi älykkäille ja ekologisesti kestäville ratkaisuille.

Kaupungit ovat käynnistäneet Smart & Clean -yhteistyöhankkeen Sitran kanssa. Tavoitteena on tehdä pääkaupunkiseudusta entistä houkuttelevampi investointikohde ja luoda samalla uutta liiketoimintaa ja lisää työpaikkoja.

Mukana Smart & Clean -yhteistyössä ovat kaupunkien ja Sitran lisäksi työ- ja elinkeinoministeriö, ympäristöministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, Uudenmaan liitto sekä yritysten ilmastojohtajuutta ajava Climate Leadership Council. Työtä koordinoivat Sitra ja Greater Helsinki Promotion.

– Luomme pääkaupunkiseudusta globaalisti merkittävän referenssialueen, joka palvelee sekä täällä jo toimivia että tänne investoivia Smart & Clean -ratkaisuja tarjoavia yrityksiä. Johtavat kaupungit maailmalla kilpailevat puhtaista investoinneista sekä ”Smart” ja ”Cleantech” -brändien tuomista hyödyistä, toteavat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunginjohtajat Jussi Pajunen, Kari Nenonen ja Jukka Mäkelä hankkeen tiedotteessa.

Kaupunginjohtajien mukaan pääkaupunkiseudulla on erinomaiset mahdollisuudet kehittyä kestävän kasvun todelliseksi edelläkävijäksi, jos kaupunkien, valtion, yliopistojen sekä yritysten tahto ja toimenpiteet yhdistetään.

Valtiolla on erityinen cleantech-strategia. Sen mukaan suomi pyrkii cleantechin ”supervallaksi” vuoteen 2020 mennessä. Alan toivotaan tuovan kymmeniä tuhansia työpaikkoja.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *