Vesijärvisäätiö pitää Kymijärvi III -voimalaitosta liian suurena riskinä Vesijärvelle. Säätiön hallitus käsitteli eilisessä kokouksessaan Lahti Energian vireillä olevaa Kymijärvi III –voimalaitoksen ympäristölupahakemusta.

Lahti Energian ympäristölupahakemuksessa esitetään, että voimalan savukaasujen lämmöntalteenotto voitaisiin tehdä ns. märkämenetelmällä. Prosessissa muodostuisi lauhdevettä keskimäärin 60 m3/h. Lauhdevesi johdettaisiin Joutjoen kautta Vesijärveen. Tästä aiheutuisi noin miljoonan kilogramman vuotuinen sulfaattikuormitus.

Vesijärvisäätiön hallituksen mielestä Lahti Energian on syytä muokata lupahakemustansa niin, ettei uuden voimalan toiminta aiheuta vaaraa Vesijärvelle. Cleantech-kaupungin konserniyhtiönä Lahti Energialla on oltava erityisen korkea moraali ympäristöasioissa.

– Todellista ympäristöstä välittämistä ei ole se, jos ilmapäästöjen vähentämisen ja energiatehokkuuden kustannuksella aiheutetaan vesistöille vaaraa, sanoo Vesijärvisäätiön hallituksen ja Lahden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Kari.

– Vesijärvisäätiö ei halua olla mukana kantamassa sitä taakkaa ja katsomassa sivusta sitä jälkipolville aiheutuvaa harmia, jonka Enonselän sulfaattikuorman dramaattinen lisääntyminen voi aiheuttaa. Pienikin lisäkuormitus saattaa kääntää veden tilan kehityksen jälleen huonompaan suuntaan. Tulemme tekemään voitavamme, jotta tämä uhka ei toteudu, säätiön tiedottessa todetaan..

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *