Vantaalle avattiin vuonna 2014 Suomen suurin jätevoimalaitos. (Kuva: Ville Miettinen)

Pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen asukkaat suhtautuvat hyvin myönteisesti siihen, että sekajäte hyödynnetään Vantaan Energian jätevoimalassa.

Asiaa selvittäneen Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän (HSY) kyselyyn vastanneista 92 % pitää jätteen energiahyödyntämistä joko erittäin hyvänä tai hyvänä asiana.

Enemmistö kaikista vastaajista (67 prosenttia) pitää sekajätteen käyttöä energiantuotannossa erittäin hyvänä, ja neljännes vastaajista (25 prosenttia) hyvänä asiana. Vain alle prosentti vastaajista suhtautuu asiaan kielteisesti.

– Vantaalaiset, helsinkiläiset ja espoolaiset suhtautuvat yhtä positiivisesti sekajätteen energiahyödyntämiseen: 92 prosenttia pitää tätä hyvänä tai erittäin hyvänä ratkaisuna, toteaa ympäristöasiantuntija Minna Partti.

HSY:n kyselyyn vastanneet asukkaista 82 prosenttia pitää lajittelua edelleen tärkeänä.

HSY kuljettaa pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen kotitalouksien kierrätyskelvottoman sekajätteen viime vuonna avauttuun Vantaan Energian jätevoimalaan, jossa sekajätteestä tuotetaan kaukolämpöä ja sähköä.

Kotien sekajätettä ei enää viedä kaatopaikalle. Lähes kaikki kotitalouksien jäte hyödynnetään pääkaupunkiseudulla joko materiaalina tai energiantuotannossa.

HSY teetti kyselyn TNS Gallupilla syksyllä 2014. Siihen vastasi 1004 pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen asukasta.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *