Helsinki rahoittaa Olympiastadionin remonttia 104 miljoonalla eurolla. (Kuva: Ville Miettinen)

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi keskiviikkona Helsingin Olympiastadionin uudistamis- ja perusparannushankkeen hankesuunnitelman sekä kaupungin ja Suomen valtion välisen yhteistyösopimuksen.

Sopimuksen mukaan kaupungin rahoitusosuus perusparannushankkeen kustannuksista on yhteensä enintään 104,5 miljoonaa euroa.

Stadion-säätiö vertaa Olympiastadionin uudistamista Berliinin vuoden 1936 olympialaisiin rakennettuun stadioniin, joka uudistettiin nykyaikaiset vaatimukset täyttäväksi areenaksi ja jolla on muun muassa pelattu vuoden 2006 jalkapallon MM-kisojen loppuottelu.

– Eurooppalaisia olympiastadioneita on uudistettu monin eri tavoin. Kun vertasimme erilaisia toteutustapoja, Berliinin stadionin remontointi miellytti eniten. Ainutlaatuinen arkkitehtuuri ja design on yhdistetty oivaltavalla tavalla monikäyttöisyyteen, Stadion-säätiön toimitusjohtaja Maija Innanen sanoo.

Olympiastadionin uudistyöt käynnistyvät tammikuussa 2016 ja nykyaikaiset suurtapahtumien vaatimukset täyttävä stadion avautuu keväällä 2019.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *