Kuva: Puutarhaliitto

Lounatuulenpuisto Hyvinkäällä on palkittu Vuoden 2014 Ympäristörakenteena. Puisto valmistui kesällä 2013 Metsäkaltevan asuntomessuille.

Puistoa kiitetään siitä, että erilaisine teemoineen ja toimintoineen se muodostaa moni-ilmeisen ja viihtyisän kokonaisuuden – keitaan – keskelle Metsäkaltevan uutta asuinaluetta.

– Puiston korkeuseroja hyödyntävä hulevesijärjestelmä on sekä toiminnallisesti että maisemallisesti onnistunut. Korkeatasoisen hoidon ansiosta kasvit voivat hyvin, Puutarhaliiton tiedotteessa todetaan.

Vuoden Ympäristörakenne -kilpailun tavoitteena on tehdä tunnetuksi tasokkaita ympäristökokonaisuuksia, joissa hyvällä suunnittelulla ja toteutuksella on luotu esteettisesti ja toiminnallisesti kestävä, hyvä ympäristö. Palkinto jaettiin nyt 24. kerran.

Rakennustuoteteollisuus RTT:n ja Puutarhaliiton järjestämän kilpailun tulokset julkistettiin 10. helmikuuta Tampereella järjestetyillä Viherpäivillä.

Lounatuulenpuistosta on kerrottu monipuolisesti Kuntatekniikka-lehden numerossa 4/2013 julkaistussa artikkelissa. Kuntatekniikka-lehden digilehden tilaajilla on pääsy myös lehtiarkistoon.

Tiedote Puutarhaliiton verkkosivuilla

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *