Espoon kaupungintalon kohtalosta on väännetty vuosia. (Kuva: Wikipedia)

Espoon kaupunginhallitus päätti maanantai-iltana äänin 9–5 antaa Helsingin hallinto-oikeudelle lausunnon, jossa esitetään Uudenmaan ELY-keskuksen kaupungintalon suojelua koskevan valituksen hylkäämistä perusteettomana.

Valtuusto päätti virastokeskuksen asemakaavasta 17.11.2014. Kaavan mukaan kaupungintalo voidaan joko purkaa tai säilyttää.

Asemakaava perustuu kaavoituksen aikana tehtyihin kulttuurihistoriallisiin, kaupunkikuvallisiin ja toiminnallisiin selvityksiin, valtuuston vuonna 2010 tekemään kaupungintalon purkupäätökseen ja Espoon keskuksen hallinnollisten toimitilojen tilankäyttövisioon 2030.

Vuonna 1971 valmistunut Espoon kaupungintalo tyhjennettiin vuonna 2008 sisäilmaongelmien takia. Rakennuksen purkamisesta on käyty keskustelua vuosikaudet.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *