Tampereen yliopistollisen sairaalan sairaala-alueen keskelle nousevan E-rakennuksen rakentaminen on edennyt aikataulun mukaisesti, ja torstaina rakennuksessa vietetään harjannostajaisia.

Rakennukseen valmistuu uudet tilat munuais- ja infektiopotilaille.

Tällä hetkellä TAYSin munuaispotilaita hoidetaan neljässä eri rakennuksessa ja infektiopotilaita kahdessa, joista toinen sijaitsee Hatanpään sairaalassa.

Rakennuksen harjakorkeus ja vesikaton vedenpitävyys saavutettiin vuoden vaihteessa ja työt ovat sen jälkeen keskittyneet sisätiloihin. Väliseinien pystyttäminen etenee ylimmästä kerroksesta alaspäin. Vaativat talotekniikka-asennukset etenevät rakennustöiden tahdissa. Rakennusurakka valmistuu lokakuussa 2015 ja sen jälkeen tilat varustellaan, jotta potilaiden hoito voidaan aloittaa siellä heti alkuvuodesta 2016.

E-rakennus erottuu TAYSin nykyisistä valkoisista rakennuksista. Sen julkisivu on vihreää betonipinnoitetta ja lasia, joissa graafisena elementtinä käytetään mäntyä. Mänty on alueelle tyypillistä puustoa. Dialyysipotilaiden hoitoon oleellisesti liittyvän veden teema näkyy sisustusratkaisuissa.

E-rakennus on ensimmäinen osa mittavaa TAYSin uudistamisohjelmaa, jossa uudistetaan sairaalan toimintatavat ja tilat.

Havainnekuva E-rakennuksesta (keskellä vihreä): Työyhteenliittymä Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy ja UKI Arkkitehdit Oy.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *