Siemensin tarjous metron automatisoinnista on yhä liian kallis. HKL:n arvion mukaan Siemensin viime viikon lopulla tekemät uudet ehdotukset metron automatisointia koskien ovat yhä liian kalliita. Yhtiöiden näkemyserot automatisoinnin realistisista kustannuksista ovat useita kymmeniä miljoonia euroja.

HKL:n johtokunta päätti 18.12.2014 oikeuttaa HKL:n purkamaan metron automatisointia koskevat sopimukset Siemensin kanssa. Tämän jälkeen HKL ja Siemens ovat tehneet asian tiimoilta toisilleen uusia ehdotuksia, mutta yhteistä näkemystä ei syntynyt.

Helsingin kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan 19.1.2015. HKL arvioi, ettei johtokunnan joulukuisen päätöksen tarkistamiselle ole perusteita.

Asiasta tarkemmin HKL:n sivuilla

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *