Kuntaliitto on valinnut vuoden parhaaksi kuntagraduksi tutkielman, joka käsittelee poliittisten ja taloudellisten tekijöiden vaikutusta kunnan päätöksentekoon.

Tunnustuspalkinnon saa filosofian maisteri Johannes Yrttiahon tutkielma Kamppailu kaupungin sähköstä. Pääomaleirit ja kunnallispolitiikka Turun sähköjärjestelmän kehityksessä 1919–1929.

Arviointiperusteluiden mukaan Yrttiahon gradu edistää suomalaisen kunnallispolitiikan toimintamekanismien tuntemusta.

Liitto palkitsee vuosittain parhaan kunta-alan pro gradu -tutkielman edellisvuonna hyväksytyistä graduista ja myöntää lisäksi kaksi kunniamainintaa.

– Aineistojen käytön ja teorian vuoropuhelu on tutkimuksessa erinomaista. Se on hyvin kirjoitettu ja kiinnostavaa luettavaa. Se tuo myös lisäarvoa suomalaisen kunnallispolitiikan toimintamekanismien tuntemukseen, sanoo valintaraadin vetäjä, Kuntaliiton tutkimuspäällikkö Marianne Pekola-Sjöblom.

– Työssä sovelletusta lähestymistavasta voisi olla hyötyä analysoitaessa esimerkiksi kauko- tai maalämpöpäätöksiä, sähköyhtiöiden yksityistämistä tai muita infrastruktuuripäätöksiä kunnissa, toteaa Kuntaliiton kaupunkitutkimuspäällikkö Kauko Aronen.

Kuntaliiton tiedote

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *