Tampereen alueen autoliikenne-, pyöräilijä- ja kävelijämäärät sekä joukkoliikenteen matkustajamäärät on koottu sähköiseen tietopankkiin, josta niitä voi vapaasti hyödyntää ja jalostaa.

Autoliikennemääriä seurataan muun muassa sisäänajoväylillä, keskustassa sekä silloilla ja Pispalan kannaksella. Pyöräilijämääriä seurataan vilkkailla pyöräväylillä kuten Hatanpään valtatiellä, Laukonsillalla ja Rongankadun alikulkutunnelissa.

Liikennekartalta voi katsoa reaaliaikaisia ajoneuvo- ja pyöräliikenteen määriä katuverkon niistä laskentapisteistä, joista tietoa on katseluhetkellä saatavissa.

Liikennetilastopalveluun pääsee kaupungin verkkosivuilta Liikenne ja kadut -osiosta www.tampere.fi/liikennejakadut , ja palvelun suora osoite on http://tampere.liikennetilastot.fi. Tiedot ovat käytettävissä kuvina tai Excel-tiedostoina. Osa palvelusta on tarkoitettu vain ammattikäyttöön.

Tietoa ajoneuvoliikenteen liikennemääristä saadaan liikennevaloliittymien yhteydessä olevilta ilmaisimilta. Jatkuvassa seurannassa olevia laskentapisteitä on ympäri kaupunkia. Pyöräilijämääriä seurataan liikennevalojen yhteydessä olevilta kevyen liikenteen väyliltä ilmaisimien avulla. Lisäksi on käytössä erillisiä laskentalaitteita pyöräilijä- ja kävelijämäärien seuraamiseksi.

– Tampereen kaupungin tavoitteena on nostaa joukkoliikenteen, pyöräilyn ja kävelyn kulkumuoto-osuutta sekä pitää liikenneverkko ja liikkuminen turvallisena, tehokkaana ja ympäristöystävällisenä, toteaa Tampereen kaupungin liikenneinsinööri Mika Kulmala.

– Tavoitteiden toteutumisen arvioimiseksi kaupunki seuraa liikennemäärien ja joukkoliikenteen matkustajamäärien kehitystä. Lisäksi tietoja tarvitaan suunnittelun ja erilaisten selvitysten lähtötiedoiksi sekä vaikutusten arviointiin

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *