Helsinki voi luoda oman tiemaksujärjestelmän, jos kehyskunnat eivät lähde yhteiseen hankkeeseen mukaan, sanoo Helsingin kaupungin ympäristölautakunnan puheenjohtaja Matti Niemi, sd., Yle Helsingin haastattelussa.

– Tiettyihin ongelmiin ei pystytä puuttumaan nykyisillä keinoilla. Ruuhkamaksuja tarvitaan, jotta pienhiukkaspäästöjä saadaan laskettua Helsingin keskustassa. Se on iso ongelma ja raja-arvot ylittyvät siellä joka vuosi, Niemi sanoo.

Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL) esittää osana MAL-aiesopimusta jonkinlaista maksujärjestelmää Helsingin seudulle, jotta tulevat väylähankkeet ja joukkoliikenteen rahoittaminen ovat mahdollisia toteuttaa.

Samalla tiemaksun toivotaan kannustavan joukkoliikenteen lisääntyvään käyttöön.

Kehyskunnat ilmoittavat joulukuun aikana kantansa tiemaksuihin.

Kuntalehdessä 13/2014 Kirkkonummen kunnanjohtaja Tarmo Aarnio ja Nurmijärven kunnanjohtaja Kimmo Behm suhtautuivat maksuun epäillen.

Behm on epäilevällä kannalla myös Helsingin oman tiemaksun suhteen. Hän pitää sitä yhtenä ylimääräisenä verona ympäryskuntien asukkaille.

– Tämä kuulostaa hieman keski-aikaiselta järjestelmältä, jolloin kaupungin ympärille laitettiin muurit ja sinne tulevilta kerättiin rahaa, Behm sanoo.

Uutinen Ylen verkkosivuilla

Aiheesta aiemmin: HSL haluaa tiemaksut Helsingin seudulle

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *