Naantalin Energian osakkuusyhtiöt rakentavat uusia tuulivoimapuistoja Raaheen ja Tornioon.

Voimaloiden valmistuttua Naantalin Energian tuulivoimatuotanto kasvaa lähes viiteen miljoonaan kilowattituntiin, mikä on noin kymmenen prosenttia yhtiön sähkön myynnistä.

Raaheen valmistuu Puhurin Kopsa 2 -tuulipuisto ja Tornioon Rajakiirin tuulipuisto. Puhuri Oy ja Rajakiiri Oy ovat osa Katternö Kraft -yhtiötä, josta Naantalin Energia hankki 4,3 prosentin osuuden helmikuussa.

Puhurin tuulipuiston kakkosvaiheessa alueelle pystytetään kymmenen 3,3 megawatin voimalaa, joista suurin osa on jo valmiina. Loput valmistuvat alkutalvella. Rajakiiriin on rakenteilla viisi uutta tuulivoimalaa.

– Yhteensä tuulivoiman osuus myymämme sähkön määrästä tulee olemaan vajaa kymmenen prosenttia. Oma tuotanto tuo vakautta ja parantaa yhtiön kannattavuutta pitkällä jänteellä, sanoo Naantalin Energian toimitusjohtaja Pasi Haarala.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *