Rakentaminen toteutetaan projektiallianssina.

Tampereen kaupungin raitiotien toteuttajaksi aikovien on parasta laittaa osallistumishakemukset työn alle. Raitiotien rakentaminen toteutetaan projektiallianssina, jossa valittu sopimuskumppani suunnittelee ja rakentaa hankkeen yhteistoiminnassa kaupungin kanssa. Hankintailmoitus julkaistiin maanantaina ja hakemukset tulee jättää 9. tammikuuta mennessä.

– Odotamme mukaan noin 3-5 raitiotien rakentamisesta kiinnostunutta yritystä tai useamman yrityksen muodostamaa kokonaisuutta. Mikäli kiinnostuneita on enemmän, niin tulemme suorittamaan karsintaa. Alustavat tarjouspyynnöt lähtevät mukaan hyväksytyille yrityksille hyvin nopeasti, kevään aikana karsimme ehdokkaat kahteen ja heinäkuussa on selvillä, kenen kanssa projektia lähdetään yhdessä viemään eteenpäin, projektipäällikkö Ville-Mikael Tuominen kiteyttää kuvion aikataulun.

Tampereen kaupunginvaltuusto tekee raitiotien rakentamisen suhteen lopulliset päätökset vuoden 2016 aikana, kun suunnitelmat ovat valmistuneet. Jos kaikki sujuu kuin elokuvissa (oikeissa elokuvissa, ei siis Kummeli-hommissa) raitiotievaunut kolkuttelevat Hervannan ja keskustan väliä jo vuosien 2018–2019 tienoilla.

Raitiotie-hankkeesta Tampereen kaupungin sivuilla

 

Pekka Moliis

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *