Vantaan asuntomessualueelle Kivistöön rakennetaan 28 pientaloa ja kolme kerrostaloa. Marraskuun alussa työt on aloitettu kaikilla kerrostalotyömailla sekä 26 pientalotontilla. Valmiit messutalot esitellään Asuntomessuilla 10.7.–9.8.2015.

 
Ensi kesän messuilla esitellään monipuolisesti erityyppisiä asumisratkaisuja. Messualueella on erilaisiin asumisen tarpeisiin suunniteltuja omakotitaloja, paritaloja ja kerrostaloasuntoja, joissa on vuokra-asuntoja, asumisoikeusasuntoja sekä omistusasuntoja. Kaikkiaan messualueelle tulee noin 350 uutta asuntoa. 
– Pääkaupunkiseudun vaikutus näkyy Asuntomessuilla Vantaalla alueen monipuolisessa asuntotarjonnassa sekä maankäytön tehokkuutena. Esimerkiksi kerrostalot ovat messuilla vahvasti edustettuna omakotitalojen lisäksi. Messujen oheiskohteena on esillä myös uudentyyppisiä, muunneltavia loft-asuntoja, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen sanoo.
Messujen pientalot ovat sekä valmistaloja uusine malleineen että yksilöllisiä, asukkaidensa tarpeisiin suunniteltuja omakoti- ja paritaloja. Suurin osa taloista tulee keskimäärin 4-henkisen perheen käyttöön.
– Alueelle tulee myös helppohoitoinen ja toimiva senioripariskunnan loppuelämän tarpeisiin suunniteltu talo, jossa asuminen on sujuvaa ja vaivatonta, kertoo projektijohtaja Paavo Hiltunen Vantaan kaupungin asuntomessutoimistosta.
Pienimmät omakotitalotontit ovat kooltaan noin 450 m² ja suurimmat noin 1400 m². Tonteille rakennetaan taloja, joiden asuinpinta-alat ovat noin 117–279 m². Hiukan yli puolet pientaloista on puurakenteisia, loput ovat kivi- tai tiilitaloja. 
Uudentyyppisiä kerrostaloasuntoja
Euroopan suurin asuinkäyttöön rakennettava puukerrostalo PuuMera on myös Suomen ilmastoystävällisin kerrostalo. Rakennusliike Reposen rakennuttama talo voitti ilmastoystävällisimmän kerrostalon tittelin Rakennusteollisuus RT:n ja Green Building Council Finlandin järjestämässä kilpailussa viime vuonna.
Luonnonvaroja säästäen ja kierrätysmateriaaleja käyttäen rakennettu vuokrakerrostalo Opaali tuo asumiseen mukaan ekologisempaa ajattelua. Modernisti avaimettoman Spinellin omistusasunnoissa on niin sanottu palvelueteinen, joka helpottaa tuotteiden ja palveluiden saamista perille asti. Kerrostaloasunnoista pienimmät ovat noin 30 m² ja suurimmat lähes 90 m².
Messujen oheiskohteena on kolme kerrostalon yhteyteen rakennettua loft-rivitaloasuntoa, joissa asunnon ostaja saa itse suunnitella omiin tarpeisiinsa sopivimman pohjaratkaisun ja huoneiden sijoittelun. Tiloja on myös helppo muuttaa elämäntilanteen ja tilantarpeen muuttuessa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *