Kymenlaakson Sähkön, KSS Energian ja Kotkan Energian fuusiota on tarkasteltu konsulttiselvityksessä, josta annettiin omistajakunnille väliraportti maanantaina, kertoo YLE. Uusi yhtiö olisi toteutuessaan alallaan Suomen suurimpia.

Yhdistämisestä koituisi energiayhtiöiden omistajakunnille omaisuuden realisoinnin myötä kymmenien miljoonien tuotto. Kolmen yhtiön yhdistämisestä syntyvä emoyhtiö nousisi kokonsa puolesta Suomen suurimpien energiayhtiöiden joukkoon. Konsultit etsivät nyt synergiaetuja, joita syntyisi fuusiosta.
YLEn mukaan selvitystä tekevä konsulttiyhtiö antoi maanantaina väliraportin kunnille Kotkassa. Omistajakunnat eivät halua tässä vaiheessa kommentoida keskeneräistä selvitystä. Loppuselvitys annetaan 8. joulukuuta.
Konsulttien mukaan energiayhtiöiden yhdistäminen ei nostaisi sähkön hintaa. Sen sijaan tulevan emoyhtiön omistuspohjaa ei vielä tiedetä. Se vaatii energiayhtiöiden arvojen laskemista.
Paavo Taipale

​​

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *