Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuusto teki maanantaina historiallisen päätöksen hyväksyessään lähivuosille mittavan uudistamisohjelman vuoteen 2020 asti.

Investointi tuo uudisrakennuksiin D ja L uudet, toimivat tilat niitä eniten tarvitseville potilasryhmille, eli lasten, nuorten, tuki- ja liikuntaelimistön sairauksista kärsivien sekä synnyttäjien, verisuonikirurgian ja toimenpideradiologian tarpeisiin.

Investointipäätös merkitsee myös, että TAYS Sydänkeskus Oy saa uuden rakennuksen. Lisäksi rakennetaan maanalainen pysäköintilaitos. Sydänsairaala ja pysäköintilaitos rakennetaan samassa yhteydessä sairaanhoitopiirin D- ja L -uudisrakennusten kanssa.

Vuoteen 2018 mennessä valmistuvien D- ja L-rakennusten kustannusarvio on 150 miljoonaa euroa, sydänsairaalan 30 miljoonaa ja pysäköintirakennuksen 25 miljoonaa euroa.

Investointipäätös syntyi valtuustossa yksimielisesti. Valtuutetut pitivät hanketta tärkeänä yli puolue- ja kuntarajojen niin potilaiden hoidon, sote-uudistuksen kuin työllisyydenkin näkökulmista.

Uudistamisohjelman on arvioitu tuovan työtä Pirkanmaalle kaikkiaan 3 300 henkilötyövuoden verran rakentamiseen, kuljetuksiin ja alihankkijoille.

– Tämä on Pirkanmaalla merkittävä askel eteenpäin. Tämän investoinnin avulla voimme palvella myös laajempaa aluetta kuin Pirkanmaata, totesi päätöksestä tuoreeltaan sairaanhoitopiirin valtuuston puheenjohtaja Arto Satonen.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *