Kuntaliitto ja Huoltovarmuuskeskus kehittävät yhteistyötään häiriötilanteisiin varautumisessa. Varautumisen kehittämiseksi Kuntaliitossa on aloitettu kaksivuotinen projekti.

– Vaikka töitä on tehty paljon, kunnilla ja muilla toimijoilla on vielä paljon kehitettävää häiriötilanteisiin valmistautumisessa, sanoo Huoltovarmuuskeskuksen johtaja Jyrki Hakola.
Huoltovarmuuskeskus haluaa kehittää valmiuksia häiriötilanteiden hallintaan yhteistyössä Kuntaliiton kanssa. Tavoitteena on myös löytää yhtenäiset perusteet häiriötilanteiden hallinnassa.
– Myrskyjen ja muiden sään ääri-ilmiöiden yhteydessä sähkökatkokset ja muut normaaliolojen häiriötilanteet vaikuttavat voimakkaasti kuntien toimintaan ja kuntalaisten arkeen, muistuttaa Kuntaliiton projektipäällikkö Jaakko Pekki.
– Panostukset varautumiseen sekä jatkuvuudenhallintaan eli edellytyksiin pitää yhteiskunta toimintakuntoisena kaikissa tilanteissa hyödyttävät koko väestöä.
Rovaniemellä tiistaina järjestetty harjoitus sähköverkon suurhäiriön varalta jouduttiin keskeyttämään, kun järjestelmät eivät toimineet niin kuin oli tarkoitus.
Joensuussa puolestaan tiistaina satanut märkä lumi painoi 110 kilovoltin sähkölinjan johtimet toisiinsa kiinni, jolloin sähköt katkesivat laajasti kaupungin alueelta ja muun muassa liikennevalot ja huoltoasemien polttoainepumput lakkasivat toimimasta.
Paavo Taipale

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *