Vähäpäästöisten autojen omistajat saavat 50 prosentin alennuksen pysäköintimaksuista Helsingissä. Alennus koskee kaikkia yleisten liikennealueiden maksullisia pysäköintipaikkoja sekä maksullista asukas- ja yrityspysäköintitunnusta.

Etuus haetaan Helsingin rakennusviraston asiakaspalvelusta, jossa tarkistetaan auton päästötiedot. Kriteerit täyttäville autoille annetaan tuulilasiin liimattava tarra. Sähköautot täyttävät vähäpäästöisyyden kriteerit aina. Bensa- ja diesel-autoissa kriteeri on 100 gramman hiilidioksidipäästöt per kilometri. Kaasu- ja etanoliautoissa raja on 150 grammaa per kilometri.
Maksullisilla pysäköintipaikoilla alennuksen saa, kun maksaa pysäköintimaksun joko matkapuhelimella tai Comet-laitteella. Etuuden saavat muutkin kuin helsinkiläiset. Vähäpäästöisille autoille myönnetyn alennuksen rahallinen arvo tulee lähivuosina nousemaan, kun pysäköintimaksuja Helsingissä korotetaan porrastetusti.
– Vähäpäästöisen auton hankinta säästää rahaa ja ympäristöä monin tavoin. Autovero laskee, polttoainekulut ovat halvemmat ja päästöt pienenevät, Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen ympäristötarkastaja Suvi Haaparanta sanoo.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *