Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) korostaa, että mitään päätöstä valtakunnallisen hätäkeskuslaitoksen siirrosta Porista Hämeenlinnaan tai Keravalle ei ole tehty, kertoo YLE.

Hätäkeskuslaitoksen johdossa on selvitelty yksikön siirtoa joko Keravalle tai Hämeenlinnaan. Myös Tampere on mainittu mahdollisena uutena sijoitupaikkana. Sekä sisäministeriö että Porin kaupunki ovat tietoisia laadituista suunnitelmista.
Siirrosta on teetetty jo muun muassa sijoituspaikkavertailu eri paikkakuntien kesken. Porin kaupunki pitää selvityksen tietoja osittain virheellisinä.
– En keksi yhtään sellaista perustetta, miksi laitos pitäisi siirtää pois täältä. Monet paikkakunnat ovat saaneet alueellistamisessa jopa 600–700 työpaikkaa. Pori on saanut vain reilut sata, Porin apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus sanoo YLElle.​
Porin kaupungin virkamiesjohto on käynyt luovuttamassa sisäministeri Päivi Räsäselle oman selvityksensä valtakunnallisen hätäkeskusyksikön toiminnasta Porissa. Yle Uutisten tietojen mukaan ministeri Räsänen tutustuu laitoksen toimintaan paikan päällä lähiaikoina.
Työntekijät ovat hämillään siirtosuunnitelmista. Hallintoyksikkö työllistää Porissa 38 ihmistä, joista 34 asuu perheineen alueella. Hätäkeskuslaitoksen hallintoyksikkö perustettiin Poriin vuonna 2003. Sen tarkoitus on johtaa, ohjata ja kehittää alueellisten hätäkeskusten toimintaa.
Paavo Taipale

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *