Järjestäjän arvion mukaan heinäkuun helle verotti kävijämäärää. Tänä vuonna Asuntomessuilla kokeiltiin useita uusia asioita ja järjestettiin muun muassa Messujen Yö -tapahtuma.

 

Sunnuntaina Jyväskylässä päättyneillä Asuntomessuilla vieraili 11.7.–10.8. välisenä aikana yhteensä 114 116 maksanutta kävijää alustavan laskennan mukaan. Korkein päiväkohtainen kävijämäärä 8 187 saavutettiin perjantaina 8.8. messujen oltua poikkeuksellisesti auki myös yöaikaan.

 

Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen arvioi, että heinäkuun poikkeuksellisen kuuma sää verotti kävijämäärää jonkin verran.

 

– Lopullista kävijämäärää voidaan pitää tyydyttävänä. Myös yleisellä taloudellisella laskusuhdanteella sekä hidastuneilla asuntomarkkinoilla saattaa olla oma vaikutuksensa, Pasi Heiskanen pohtii. 

 

– Sisällössä oli paljon kokeilun arvoisia asioita, kuten esimerkiksi teemareitit, puutarhanäyttely, alueen taide- ja valoprojektit sekä viimeisen viikonlopun huipentumana, historiallinen Messujen Yö, Heiskanen kertoo.

 

Äijälänrannan asuntomessujen viimeisen perjantai-illan iloksi messualue avattiin iltayhdeksältä neljäksi tunniksi ensimmäistä kertaa järjestettyä Messujen Yö –tapahtumaa varten. Iltaohjelma keräsi runsaasti yleisöä, joka viihtyi hämärtyvässä, lämpimässä elokuun illassa erilaisten ulkovalaistukseen ja valotaiteeseen liittyvien teemojen ja tapahtumien parissa.

Samana päivänä Jyväskylässä oli järjestetty Ulkovalaistusseminaari, joka päätti Jyväskylän kaupungin koordinoiman Ulkovalaistuksen valistushankkeen neljässä kaupungissa järjestettyjen seminaarien sarjan.

 

Tilaisuus kokosi runsaat 100 ulkovalaistuksen ammattilaista keskustelemaan ulkovalaistuksen kehittämisestä. Seminaariesitykset ovat katsottavissa kunta.tv:n sivulta http://www.kunta.tv/web/guest/ulkovalaistusseminaari-2014

Suuri osa seminaariosallistujista osallistui myös Messujen Yöhön, jossa esiteltiin muun muassa Äijälänrannan säädettävää led-katuvalaistusta oikeassa katuympäristössä, tutustuttiin alue- ja pihavalaistusratkaisuihin, nähtiin messualueen 13-kerroksisen Maailmanpylvään julkisivulla esitetty valotaideteos Maailma elää sekä taidokas sirkushenkinen tulitaide-esitys.

Ville Miettinen / Paavo Taipale

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *