Suunnitelmissa on kaksi muuta latauspistettä tänä vuonna.

 

Turku Energian ensimmäinen sähköautojen latausasema on avattu Turun linja-autoaseman pysäköintipaikalla.

 

Latausasemalla on sekä pikalatauspiste (latausaika noin 30 minuuttia) että hidaslatauspiste (latausaika noin 4–8 tuntia). Latauspisteet ovat yhteensopivia eri automerkkien latauspistokkeiden kanssa. Latausasemalla käytetty sähkö on tuotettu tuulivoimalla.

 

– Turku Energia haluaa helpottaa ympäristöystävälliseen autoiluun siirtymistä. Päästöjen väheneminen ja sähköautojen äänettömyys parantavat kaupunkilaisten elämänlaatua, sanoo kehityspäällikkö Antto Kulla Turku Energiasta.

 

Turku Energian tavoitteena on saada autoilijoiden käyttöön yhteensä kolme latausasemaa vuoden 2014 loppuun mennessä.

 

Sähköautojen latauspisteverkosto ja siihen liittyvät tietojärjestelmät ovat osa Turun älyliikenteen kehitystä.

 

– Esimerkiksi paikalliset yritykset voivat hyödyntää sähköiseen liikenteeseen liittyviä älyliikenteen palveluja uusien innovaatioiden, palveluiden ja liiketoimintamallien kehittämisessä, kehityspäällikkö Antto Kulla Turku Energiasta sanoo.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *