Miten kuntien rakennusvalvontaorganisaatioiden toimintaa tulisi mielestäsi kehittää? Miten ne voisivat palvella asiakkaitaan entistä paremmin? Ympäristöministeriö kerää 31.8. asti palautetta ja kehitysideoita Otakantaa.fi-palvelussa.

Rakennusvalvonnan toimintaperiaatteet, hinnoittelu ja resurssit vaihtelevat kunnissa huomattavasti. Moni esimerkiksi kotipaikkakunnallaan ja mökillään rakentanut on voinut huomata erot kuntien käytännöissä – samoin monet rakennusyrittäjät.
 
Rakennusvalvonnan uudistamisen tavoitteena on kehittää toimintatapoja ja parantaa rakennusvalvontaorganisaatioiden resursseja, lisätä tiedonvaihtoa ja ammatillista osaamista sekä asiakkaiden tasavertaista kohtelua. Uudistuksesta päätettiin hallituksen rakennepoliittisessa ohjelmassa vuonna 2013.
 
Rakennepoliittisen ohjelman mukaan rakennusvalvonnat uudistuvat vuonna 2016. Uudistusta valmistelee työryhmä, jonka tehtävänä on arvioida eri vaihtoehtoja erityisesti organisaatioiden rakenteen ja toimintamallien sekä laadun yhtenäistämisen näkökulmasta. Käytännössä jo 64 kunnassa on tehty onnistuneesti yhteistyötä rakennusvalvonnassa. Myös näistä kokemuksista pyritään keräämään parhaat kokemukset uudistustyön tueksi.
 
Työryhmän tehtävänä on valmistella esitys eri vaihtoehdoista 31. elokuuta mennessä. Tämän pohjalta käynnistyy lainvalmistelu. Varsinainen rakennusvalvontaorganisaatioiden uudistus on tarkoitus toteuttaa vuoden 2016 aikana.
 

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *