Vaskiluodon silta ja Sininen tie Vaasassa on valittu vuoden Vuoden kuntatekniikan saavutukseksi. Tunnustuksen myönsi Suomen kuntatekniikan yhdistys SKTY ry Oulussa järjestetyillä Kuntatekniikan päivillä 5.6.

Kuntatekniikan saavutuksen valinnut lehdistöraati piti hankkeen keskeisinä ansioina koko prosessin ja tulevaisuuden tarpeiden erinomaista huomioon ottamista, kansainvälistä yhteistoimintaa ja vahvaa yhteistyötä elinkeinoelämän tulevaisuuden turvaamiseksi.
 
Vaasan kaupunkiseutu elää viennistä, jonka arvo vuositasolla on noin neljä miljardia euroa. Vientiartikkelit ovat suuria ja painavia metalliteollisuuden tuotteita, kuten muuntajia ja laivamoottoreita. Aiemmin tuotteet on kuljetettu teitse Porin tai Rauman satamiin, mistä ne on laivattu maailmalle.
 
Vaasan kaupunki on toteuttanut viennin kilpailukyvyn parantamiseksi sataman vaatimat investoinnit ja Vaskiluodon sillan saneerauksen. Nyt sillan kantavuus on 600 tonnia ja tuotteet voidaan kuljettaa Vaasan sataman kautta. Lisäksi kilpailuun osallistuneeseen hankkeeseen liittyivät oman laivan hankinta Uumajan kanssa ja yhteisen satamayhtiön perustaminen.
 
− On hienoa, että Vaasan kaupunki saa kiitosta juuri tämän hankkeen ansiosta, koska sen liikkeelle panevana voimana ovat olleet vientiyrityksemme, kertoo kuntatekniikan johtaja Markku Litmanen.

 

Paavo Taipale

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *