Tampere ja Turku etenevät kevään aikana raitiotiehankkeissaan. Tampereen raitiotiesuunnitelmia esitellään kaupunginvaltuustolle torstaina 24.4. kello 10 – 15. Suoraa lähetystä valtuustosalista voi seurata verkosta.

Katuraitiotie tulee kaupunginhallituksen ja valtuuston päätettäväksi kesäkuuta 2014. Lopullinen rakentamispäätös tehdään vuonna 2016, kun kaikki kustannukset, toteutusmalli ja valtion rahoitus ovat selvillä.

Tavoitteena on, että valtuuston päätöksen jälkeen kaupunki valitsee kilpailullisella neuvottelumenettelyllä toimittaja- ja rakentajatahot, joiden kanssa kaupunki tekee raitiotien toteuttamisen edellyttämät suunnitelmat. Tämän nk. kehitysvaiheen on arvioitu kestävän vuoden 2016 lopulle. Rakentaminen on tavoitteena aloittaa vuosina 2016–2017, jolloin ensimmäinen vaunu voisi olla liikenteessä 2018–2019. Raitiotieinvestoinnin alustava kokonaiskustannusarvio on noin 250 miljoonaa euroa.

Tampere ja Turku ovat valmistelleen raitiotiehankkeitaan osittain yhteisesti. Tampereella laadittiin ensin alustava yleissuunnitelma, jonka pohjalta nyt on valmisteltu yleissuunnitelmaa. Turussa sen sijaan päädyttiin laatimaan suoraan yleissuunnitelmaa, josta on kevään aikana käyty perusteellista keskustelua luottamuselimissä. Asia oli kaupunginhallituksessa maalis-huhtikuussa esillä neljästi. Turussa arvioidaan vajaan vuoden kuluttua oltavan hankkeessa vastaavassa vaiheessa kuin Tampereella nyt.


Suora lähetys Tampereen valtuustosalista 24.4. klo 10 alkaen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *