Tavoite on saada malli valmiiksi vuoteen 2016 mennessä ja täyttää hankintadirektiivin vaatimukset.

 

Johtavat julkiset hankintayksiköt ovat käynnistäneet ryhmähankkeen kiinteistö- ja rakennushankkeiden yhteistoimintaan ja riskien jakamiseen tähtäävän urakka- ja sopimusmallin kehittämiseksi.

 

Malli on tarkoitus kehittää ja testata vuoteen 2016 mennessä siten, että se täyttää myös uuden hankintadirektiivin vaatimukset.

 

Hankkeen tavoitteena on muuttaa alan toimintatapoja ja kulttuuria ja nostaa Suomi Euroopan kärkeen vaativien kiinteistö- ja rakennushankkeiden ja palveluiden toteuttamisessa.

 

– Konkreettisena tavoitteena on kehittää ja testata yhteistoimintaan ja riskien jakamiseen soveltuvien urakka- ja sopimusmallit sekä hankintamallit. Nämä on tarkoitus hyväksyttää alan yhteiseen käyttöön vuoden 2016 loppuun mennessä, kertoo hankkeen ohjausryhmän muodostaneen RAKLI ry:n tekninen johtaja Ilpo Peltonen.

 

Kehitettävät mallit on tarkoitus testata käytännön hankkeissa. Ensimmäisessä vaiheessa uusia oppeja testataan Espoon Elä- ja asu – seniorikeskusten (á 30 milj. €) rakentamisessa, Helsingin yliopiston hallintorakennuksen kehittämisprojektissa (15-20 milj. €), Kainuun keskussairaalan peruskorjaus- ja uudisrakennushankkeessa (n. 100 milj. €) sekä valtatien 6 parantamisessa välillä Taavetti-Lappeenranta (90 milj. €).

 

Kaikista näistä hankkeista on tarkoitus käynnistää julkinen vuoropuhelu alan toimijoiden ja palveluntuottajien kanssa ennen hankintailmoitusten jättämistä.

 

Ryhmähankkeen toteuttavat ja rahoittavat kiinteistö- ja rakennusalan johtaviin tilaajiin kuuluvat Espoon Tilakeskus, Finavia, Gasum, Helsingin Tilakeskus, Helsingin yliopisto, Kainuun sote, Liikelaitos Oulun Tilakeskus, Liikennevirasto, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja Tampereen kaupunki.

 

Hanketta ohjaa RAKLI ry ja sen operatiivisesta toteutuksesta vastaa Vison Alliance Partners Oy.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *