Tekes järjestää Fiksu energia -ideakilpailun. Se haastaa kunnat, energiayhtiöt, kiinteistönomistajat sekä palvelu- ja teknologiatoimittajat tekemään ehdotuksia fiksuiksi energiajärjestelmiksi, joilla olisi mahdollisuuksia kansainvälisillä markkinoillakin.

Fiksu energia -kilpailulla haetaan eri puolille Suomea pilotteja, joilla testataan uusia älykkään energian käytön ja tuotannon ratkaisuja. Pilottien avulla halutaan nopeuttaa uusien tuotteiden ja palvelujen markkinoille pääsyä.

– Emme hae loppuun asti viilattuja projektisuunnitelmia, vaan luonnoksia, joiden perusteella ideaa ja konseptia voidaan lähteä jatkojalostamaan. Tavoite on löytää ituja, joista voi kehittyä uutta bisnestä, monistettavuutta ja kansainvälisen tason ratkaisuja, summaa Tekesin ohjelmapäällikkö Virpi Mikkonen.

Ehdotukset voivat liittyä esimerkiksi seuraaviin asioihin tai niiden yhdistelmiin: nollaenergiarakennukset, smart grid, paikallinen energiantuotanto ja varastointi, jätteistä saatava energia, biopolttoaineet, energiatehokkuutta ja paikallista energiantuotantoa tukevat ICT-ratkaisut, sähköautot ja polttokennot.

Ehdotusten viimeinen jättöpäivä on maanantai 31.3.2014. Kilpailun tuomaristo valitsee kehityskelpoisimmat ehdotukset, joita Tekes voi rahoittaa periaatteidensa mukaisesti. Tekesin rahoitus mahdollistaa myös ulkopuolisten resurssien, kuten konsulttien tai tutkijoiden, käyttämisen kehitystyön tukena. Kilpailu tarjoaa parhaiden ideoiden esittäjille myös positiivista julkisuutta.

Kilpailun tuomaristo koostuu Elinkeinoelämän keskusliiton, Energiateollisuuden, Kiinteistöliiton, Kuntaliiton, Raklin, Tekesin ja TEMin edustajista.

Kilpailun säännöt ja tarkempi kuvaus: www.tekes.fi/fiksuenergia

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *