Virkamiehet ja luottamusmiehet ovat ajautuneet riitaan. Kunta vaatii erotettua toimitusjohtajaa takaisin.

Levin hissiyhtiön toimitusjohtajan potkuista käynnistynyt kiista on repinyt railon Kittilän virkamiesjohdon ja luottamusmiesten välille, kertoo Yle Lappi.

Hissiyhtiön Levi Ski Resort Oy:n hallitus antoi salaa potkut toimitusjohtaja Jouni Palosaarelle.

Kittilän kunta omistaa yhtiöstä yli puolet. Toisen suuromistajan Levin matkailukeskus Oy:n mukaan potkujen taustalla on luottamuspula uusien hissien hankinnassa.

Ay-liikettä edustava omistajataho ja Kittilan kunnanjohtaja Anna Mäkelä kuntaomistajan puolesta tekivät potkuista tutkintapyynnön poliisille.

Tutkintapyyntö suututti Kittilan luottamusmiespäättäjät, ja maanantaina Kittilän kunnanhallitus päätti perua tutkintapyynnön. Nyt kunta vaatii, että hissiyhtiö ottaa Palosaaren takaisin toimitusjohtajaksi.

Kunnanhallituksen puheenjohtajan Timo Kurulan mukaan sekä kunnanhallitus että valtuusto yksimielisesti pitävät tutkintapyyntöä tarpeettomana ja vaativat Palosaarta palaamaan toimitusjohtajaksi.

Kittilän hallintojohtaja Esa Mäkinen pitää kunnanhallituksen päätöstä laittomana ja vaatii sen perustamista. Mäkinen jätti päätökseen eriävän mielipiteen.

Uutinen Ylen verkkosivuilla

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *