Vuonna 2016 valmistuva sairaala on Espoon historian suurin rakennusurakka.

Espoon rakennuslautakunta on myöntänyt Espoon sairaalalle rakennusluvan. Rakennustyöt alkavat tammikuussa, ja sairaala valmistuu alkuvuodesta 2016.

Sairaalan rakennusurakka on Espoon kaupungin kaikkien aikojen suurin talonrakennushanke. Sen urakkahinta 123 miljoonaa euroa. Rakennuttajana toimii KOy Espoon sairaala ja urakoitsijana Lujatalo Oy.

Hanke toteutetaan suunnittele ja rakenna -urakkamuodolla, jossa urakoitsijan vastuulle kuuluvat hankkeen suunnittelu ja rakentaminen. Lisäksi urakoitsija ottaa vastuun kiinteistön ylläpidosta kymmeneksi vuodeksi.

Espoon sairaala rakennetaan Jorvin viereen. Sairaaloiden läheisyyden ansiosta potilaiden hoito voidaan järjestää saumattomasti erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon yhteistyönä, mikä on merkittävä etu erityisesti ikäihmisten hoidossa. Uuteen sairaalaan tulee viisi osastoa ja 270 potilaspaikkaa yhden hengen huoneisiin.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *