Helsingin kaupungin henkilöstölle ja työyhteisöille tarkoitetun Kaupunginjohtajan vuoden saavutus –kilpailun voitto tuli palveluja parantavalla keksinnöllä.

Helsingin kaupungin rakennusviraston kehittämä Pysäköinnin toiminnanohjausjärjestelmä Pasi palkittiin tiistaina Kaupunginjohtajan vuoden saavutus -tunnuksella.

Järjestelmä on tuonut kaiken pysäköinninvalvontaan liittyvän tiedon sähköiseen muotoon niin tarkastajien, asiakaspalvelun kuin asiakkaidenkin osalta.
 
Käsinkirjoitettujen sakkolappujen sijaan tarkastajat valokuvaavat kämmentietokoneellaan virheellisesti pysäköidyn ajoneuvon ja syöttävät rekisteritiedot laitteeseen, josta virhemaksu tulostuu saman tien. Kadulta tiedot siirtyvät reaaliajassa suoraan asiakaspalveluun.
 
Järjestelmään on luotu useita rajapintoja ulkoisiin järjestelmiin ja toimijoihin. Tarkastajien käsitietokone muun muassa hakee ajoneuvon tiedot Trafin tietokannasta, jonka jälkeen tiedot kulkevat tarvittaessa myös ulosottoon ja poliisille.
 
– Järjestelmän rahallisia säästöjä ei ole laskettu, mutta saamme nyt tuotettua parempaa palvelua. Osa vanhoista manuaalisista tehtävistä on jäänyt pois esimerkiksi sähköisen asioinnin ansiosta, hankkeen prosessijohtaja Kari Vuorinen kertoo.

Kilpailun tuomariston mukaan oikaisuvaatimusten määrä on vähentynyt, kun asiointi tapahtuu sähköisesti kuntalaisportaalissa, jossa asiakas näkee täsmällisen virhemaksun valokuvineen.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *