Eri käyttötilanteita palvelevaa sähköistä tietopalvelua suunnitellaan matkustajien omille päätelaitteille.

Oulun seudun asukkaat kutsutaan mukaan joukkoliikenteen sähköisten tietopalveluiden kehittämiseen.
 
Ensi kesänä alkavan uuden tilaajavetoisen liikenteen sähköisten tietopalveluiden suunnittelussa on otettu lähtökohdaksi erilaiset käyttötilanteet.

Palveluilla halutaan vastata nopeasti ja helposti kysymyksiin: miten pääsen perille, milloin bussi tulee ja missä se on tulossa?

Tietojen esittämisessä ensisijaisina laitteina ovat matkustajien omat päätelaitteet, kuten matkapuhelin, tablet-laite ja tietokone. Tietoja esitetään myös vilkkaimmille pysäkeille asennettavilla näyttölaitteilla.
 
Tietopalvelu hankitaan Oulun seudun kuntien ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen yhteishankkeena. Hankintaan sisältyy myös liikennevaloetuudet myöhässä aikataulustaan oleville busseille. Hankinnan alustavan aikataulun mukaan järjestelmä valmistuu vuoden 2014 loppuun mennessä.

Hankintaa varten asukkailta otetaan vastaan toivomuksia ja ehdotuksia, joista pahaat ideat hyödynnetään hankinnassa, palveluiden ylläpidossa sekä myöhemmin jatkokehittämisessä.

Tietoaineistot tullaan jakamaan avoimesti kaikille halukkaille yleisten rajapintojen kautta, joka helpottaa esimerkiksi mobiilisovellusten kehittämistä.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *